Birka Cruises

Ett känt kryssningbolag är Birka Cruises, som erbjuder många olika typer av kryssningar. Kryssningarna avgår från Birka Cruises terminal, Skärgårdsterminalen i närheten av Slussen i Stockholm.

Skärgårskryssning

En variant är deras 21-timmarkryssning som tar dig runt i Stockholms förtrollande skärgård. Det är den perfekta avslappningen och om du bara vill ha en minisemester. På kryssningsfartyget finns massor av god mat, underhållning, dans och andra roliga förströelser. Man kan också passa på att handla på taxfreebutiker och njuta av av spa-behandlingar.

Birka Cruises

Weekendresa

Det finns också längre kryssningar, då resan är mellan 2-5 dygn. De kryssningarna går bland annat till Tysklands största ö Rügen, Lübeck, Bornholm, Gotland. De senaste tillskottet bland destinationerna är Vasa som är en väldigt trevlig semesterort. Där finns flera museum, bl.a. Finlands mest betydande konstmuseum med flera namnkunniga konstnärer. Det finns också badanläggning och nöjesparken Wasalandia, som kan locka både stora och små barn. Det finns något för hela familjen.
Birka erbjuder också kryssningar längs Sveriges östkust, där man kan besöka Höga kusten och Luleå. Eller vad sägs om en härlig weekend i Köpenhamn i Danmark och strosa runt bland de charmiga gatorna och de fantastiskt vackra husen?

Eventkryssningar

Birka erbjuder också olika eventkryssningar med olika teman. Vad sägs om att åka på en träningskryssning? Där kan man vila, träna och må bra för den optimala återhämtningen under semestern.
Man kan ofta hitta erbjudanden på kryssningar. På så sätt kan man få mer för pengarna, så man har extra slant över till semesterkassan. Det kan komma väl tillpass när man shoppar loss i taxfreebutiken.
För mer information om både erbjudanden och eventkryssningar kan du gå in på Birkas hemsida. Man brukar också kunna få erbjudanden via andra aktörer till exempel genom att man har medlemskap i en matkedja eller hyresgästföreningen.

Birka Cruises

Gaj och Partaj

För den som vill ha fart och fläkt, dans och party finns många alternativ. Antingen på någon av eventkryssningarna, det finns oftast någon med olika DJ’s eller inriktade på dans. Möt likasinnade och dansa hela natten. Kryssningarna finns för alla åldrar, även eventkryssningarna kan vara fokuserade på vissa målgrupper, exempelvis 50+ disco.

Återhämtning

Om man vill få riktigt ta hand om sig själv och unna sig på semestern erbjuder Birka bra möjligheter för det också. Oavsett om du bara vill ta det lugnt med god mat, spa och avkoppling eller om du vill ut och röra på dig. Som ovanstående eventkryssning med tema träning, det brukar också finnas träningsmöjligheter på de vanliga kryssningarna, som en löpbana på toppen av fartyget. Snacka om otrolig utsikt på löpturen. Det är bra för både kropp och själ och för en gångs skull kan man komma hem i bättre form efter semestern.
Vill man hellre bara ta det lugnt erbjuder olika spa-behandlingar och avslappnande bad. Man kan ta en varm bastu för att få musklerna att slappna av och sedan ta ett dopp poolen eller varför inte i jacuzzin? Efter det kan man njuta av något av de 20-tal behandlingar som erbjuds som massage eller en välgörande ansiktsbehandling.

Birka Cruises

Till och från terminalen

Birka erbjuder anslutningsbussar från olika destinationer. Man bokar då bussresan i samband med kryssningen. Bussen går från och till samma ort. Om du ska åka på kryssning och vill veta om det finns anslutningsbussar i närheten av din hemort i samband kryssningen finns mer information på Birkas hemsida. Ett annat alternativ är att åka tunnelbana till Slussen och därifrån ta sig ner till Birkas terminal. Annars kan man alltid ta en taxi, från exempelvis Centralstationen om man tagit tåg till Stockholm.